Van 18 maart tot en met 20 juni 2021

Tien kunstenaars met elk hun eigen verhaal tonen het beste van hun werk. Geen grote namen, wel grote talenten. ‘Kanst! Bijzonder talent in bizarre tijden’ is een tentoonstelling over kunstenaars die in moeilijke periodes in hun leven kunstwerken maakten die gezien mogen worden. In de expo ontdek je niet alleen de kunstwerken maar ook de confronterende verhalen van de makers. 

Je zou de expo kunnen zien als een vervolg op de twee tentoonstellingen die maatschappelijk werker Eric De Clippel organiseerde eind jaren ’90. In zijn job ontmoette hij getalenteerde kunstenaars die een beroep deden op het OCMW in moeilijke tijden. 

De titel ‘Kanst! Bijzonder talent in bizarre tijden’ verwijst naar kunst en kansen, en waarom niet naar het Duitse du kannst of jij kan dat. Met de tentoonstelling wil het Maagdenhuis bijdragen aan een positieve beeldvorming en re-integratie van de deelnemende artiesten. 

Ieder van ons kan terechtkomen in een probleemsituatie of in bizarre tijden. Daar hoef je in 2020 al niet lang bij stil te staan. Kunst kan een uitweg zijn, een uitlaatklep om met emoties om te gaan en iets nieuws en moois te creëren. 

Het Maagdenhuis toont werk van 10 artiesten. Nocturnes, concerten en creatieve workshops vullen de expo mooi aan. De kunstenaars zijn Milenko Divjak, Slobodan Perisic, Ahmed Al-Zubaidi, Jerome Delboo, Bakre Karkosh, Ellen Lauwers, David Van Heek, Pascal Verlinden.

 

Praktisch

  • Van 18 maart tot en met 20 juni 2021
  • Tentoonstelling in de Archiefzaal
  • Gratis. Het is niet mogelijk enkel voor de gratis expo te reserveren. Ofwel reserveer je je tijdsblok online en bezoek je de (betalende) vaste opstelling van het Maagdenhuis en de gratis expo 'KANST! Bijzonder talent in bizarre tijden'. Ofwel kom je langs onze balie en vraag je om de expo te bezoeken. 
  • Opgelet! Momenteel zijn de openingsuren afwijkend omwille van het covid19-virus. Lees actuele info en openingsuren op maagdenhuis.be/coronavirus