Tijdelijke expo's

Minstens om de twee jaar organiseert het Maagdenhuis tijdelijke tentoonstellingen met een maatschappelijke en educatieve insteek. Telkens is er een link met sociale dienstverlening in onze maatschappij: hoe pakten we (kinder)armoede, dakloosheid, vluchtelingenproblematiek… vroeger aan?


/
 • De Vinken in het Maagdenhuis: artistiek dagcentrum toont het beste eigen werk

  In dagcentrum De Vinken maken psychisch kwetsbare volwassenen indrukwekkende kunstwerken. Dit jaar viert De Vinken zijn 25-jarig bestaan met een tentoonstelling van eigen werk in het Maagdenhuis.

  Therapie kan je niet krijgen bij De Vinken, wel een rustige omgeving met de infrastructuur en artistieke begeleiding om creatief te zijn. De focus ligt meer op het proces dan op het eindproduct. Maar na 25 jaar etsen, schilderen, tekenen en boetseren spreekt het voor zich dat De Vinken meer dan klaar is om zijn werk te tonen.

  Met de expo ‘De Vinken in het Maagdenhuis’ toont  het dagcentrum een selectie werken die voortkomen uit verschillende ateliers. Sommige kunstwerken kwamen tot stand na een gerichte opdracht of onder begeleiding, andere werken komen uit een ‘vrij atelier’. De gemeenschappelijke deler: de inspiratie van het mooie, unieke en rustgevende dagcentrum.

   

  Praktisch

  Van 14 november tot 22 december 2019 in het Maagdenhuis

  Gratis toegang

 • To Be 2019

  ong, afgestudeerd en veelbelovend: kom in het Maagdenhuis de nieuwe lichting kunstenaars ontdekken tijdens het kunstenparcours To Be 2019.

  To Be introduceert elk jaar een selectie van afgestudeerden van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en Sint Lucas Antwerpen. Met een jaarlijks kunstenparcours langs musea, kunst-, design-, antiek-, mode- en cultuurlocaties in Antwerpen brengen ze het werk van jonge beloften naar een nieuw  publiek.Van 29 november tot 1 december 2019 is het Maagdenhuis een van die plekken.

  Met werk van Odilon Spitaels, Djara Van Hove, Charlotte Deweerdt, Carolien De Rop, Clara Luyckx.

  Praktisch

  • Gratis toegang

  • De volledige kunstwandeling langs alle locaties kan je volgen met een kaart of via een rondleiding. Lees meer op  www.tobeantwerp.com

  • Van 29 november tot 1 december 2019